Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Veckans program
Kommande
klassiker21ny
Barnbio
Stickbio
filmfrände
Ny finsk film
EngSub
Filmosofi
FyrisDOX
Folkets Bio
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Prenumerera på Fyrisbiografens nyhetsbrev
◀︎ BLÄDDRA ▶︎
Svensk kortfilm c/o
Folkets Bio VT 2023
För närvarande är inga visningar av denna film planerade.
Fri entré
Land
Produktionsår
Längd
Genre
Åldersgräns
Sverige
2022
83 min
Kortfilm
Från 15 år

Varmt välkommen till visningen av vårens svenska kortfilmer från Folkets Bio! Fri entré! Biljett krävs, och bokas via biljettlänken ovan.

Traditionen att visa kortfilm inom Folkets Bio är stark. I år fyller Folkets Bio 50 år, och det är 15 år sedan satsningen på på ny svensk kortfilm inleddes. Sedan dess har över 150 kortfilmer distribuerats. Det måste ju firas! Därför bjuder vi både på entrébiljetten och fika innan visningen.

 

Program:
 

Till dig, varma hälsningar
av Gabriel Gabriel Garble

En pojke har just blivit föräldralös och lider av en stor förlust. En solig försommardag lånar han ut sin arm till en vän. Vännen tar med armen och en kamera för en drömsk resa genom texturer och material. Månen närmar sig solen och vattnet berättar om hemligheter under ytan...

 

Åsnelandet
av Bahar Pars

Åsnelandet är den tredje och avslutande delen i Bahar Pars trilogi, där Rinkebysvenska (2015) och Turkkiosken (2017) är de första delarna. Vi möter Indra, en kvinna som i sin vardag utsätts för mikroaggressioner, men denna gång får publiken djupdyka in i hennes tankemönster och känslor på ett nytt sätt. Hennes väg korsas med Isa som sätter frispråkigt ord på omgivningens förutfattade meningar och Indras oro. En film om rasism effekter och minoritetsstress.

 

Pappan, taxin, natten
av Parisa Rezai Lindorm

En dotter berättar om sin pappas upplevelser som natt-taxichaufför.

 

Gösta Petter-land
av Christer Wahlberg

Fem barn i lågstadiet grundar låtsaslandet Gösta Petter-land. En drömsk och fri skogsvärld fylld med gulliga kycklingar dit barnen reser genom att bara blunda. När regler tar över låtsaslandet blir utopin en mardröm.
DU FÅR INTE ÄTA KYCKLING. DU MÅSTE ÄLSKA GULT. DU MÅSTE TRO PÅ KYCKLINGGUDEN.

 

Boys
av André Vaara

Kompisarna Dante, Vincent, BK, Liam och Rocky har checkat in på ett hotellrum i centrala Stockholm. De förfestar och gör sig iordning för utgång när den grabbiga jargongen skakas om.

 

Filmen känns för vit
av Sebastian Johansson Micci & Manne Indahl

Inför släppet av folkhögskolan Fläderholmens nya reklamfilm hålls ett sista feedback möte. Alla är nöjda, men då väcks tanken om huruvida reklamfilmen kan uppfattas för vit. Mötet eskalerar till en debatt om hur det kunde bli så, om det går att lösa och framförallt vems fel det är.

 

Little to big
av Ellen Fiske & Ellinor Hallin

Ett älskat marsvin har avlivats. Någon har blivit dissad av sin första, största kärlek. Och ute i den skimrande sommarskärgården bär en liten flicka på en fruktansvärd hemlighet. Som första filmteam någonsin har ett dokumentärteam filmat BRIS autentiska telefonsamtal från barn och ungdomar.
Belönad med Guldbaggen för bästa kortfilm 2023!


Total längd: ca 83 minuter

 

 

Land
Produktionsår
Längd
Genre
Åldersgräns
Sverige
2022
83 min
Kortfilm
Från 15 år
Fyrisbiografen  |  S:t Olofsgatan 10  |  070 - 573 07 74

Fyrisbiografen stöds av
⬆︎